21 вересня - Міжнародний день миру

 21 вересня - Міжнародний день миру

Виховна година у 3 класі тема:
  " За мир у всьому світі- це значить за життя"

 


Це день, присвячений просуванню миру та зменшенню конфліктів у всьому світі. Ця важлива подія щорічно відзначається 21 вересня. Ідея встановлення Міжнародного дня миру з'явилася після завершення Першої світової війни.

21 вересня, українці разом з цивілізованим світом відзначають Міжнародний день миру та День миру в Україні. Останній встановлено відповідно до Указу Президента від 5 лютого 2002 року. 

Історію нашої цивілізації цілком можна назвати історією воєн – лише в минулому столітті людству довелося пережити дві світові війни, а локальні збройні сутички в різних місцях планети виникають постійно.

На думку ООН, для припинення військових конфліктів у світі недостатньо урядових політичних угод – стійкий мир має базуватися на моральній та інтелектуальній солідарності людства. Саме цю ідею покладено в основу Міжнародного дня миру, який відзначається щороку 21 вересня і має на меті пропагувати мирні ініціативи та послаблювати військову напругу. 

Мета Дня – звернути увагу на необхідність завершення усіх війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів, дипломатії та толерантності.




Урок до дня Миру

За мир у всьому світі-це значить за життя

Немає коментарів:

Дописати коментар