ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МАТЕРІ-                             ЗЕМЛі


З 1990 року – 22 квітня резолюцією Генеральної Асамблеї ООН, проголошено міжнародним Днем Землі.
Щорічно День Землі відзначається в 147 країнах.

В Україні свято Землі відзначається з 1992 року. У День Землі люди пробуджуються, завдяки всіляким акціям і заходам, і по-новому дивляться на свої взаємини з Матінкою-Землею.
Матінка-Земля. Цей вираз ми читаємо і часто чуємо в нашому повсякденному житті , використовуємо його в нашому спілкуванні. Земля – наша годувальниця, наш спільний дім. Вона віддає нам себе цілком, як любляча Мати живить, одягає і виховує своїх нетямущих дітей, створює для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі і різноманітності. Чим ми їй віддячуємо?

У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: висадити хоча б одне дерево, очистити від сміття прилеглі території, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо. У День Землі кияни приєднуються до міжнародної ініціативи і закликають всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих екологічних проблем.

Вже здавна в різних країнах світу це екологічне свято набуло нагальну актуальність. Людство нарешті, звернувши увагу на свою позицію і роль в екосистемах нашої Землі, задумалося… . Невже ми почали переростати чисто споживчий період свого власного розвитку? Надія є! З’явилися і прагнення. Що людина посіє – те й пожне. Не будемо про це забувати!

Немає коментарів:

Дописати коментар